Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Σύντομα μαζί μας...


Καταρχήν να ευχαριστήσω όλους εσάς που αγκαλιάσατε την προσπάθεια αυτή που κάνω για να μοιραστώ μαζί σας μία από τις μεγαλύτερες χαρές που έχω, το να μαγειρεύω!!!
Ιδιαιτέρως ευχαριστώ το Σοφάκι μου(ilmiosogno), την ανιψιά μου την Μαριάνθη που επιμελείται και το food styling αυτών που μαγειρέυει, καθώς και τον φίλο μου τον Παναγιώτη από την μακρινή και όμορφη Κύπρο για τις υπέροχες συνταγές και την προσφορά του στο blog.
Σας επιφυλλάσω πολλές πολλές εκπλήξεις ακόμη μέσα από αυτό το Blog και ευελπιστώ να γίνουμε ακόμη περισσότεροι και δημιουργικότεροι...
Σύντομα θα έχουμε και τον Chef Ηλία Μπαλατσό κοντά μας, για να μοιράζεται με όλους εμάς την ''Συνταγή του Μήνα''.
Με το καλό και σύντομα θα μπεί και το Αννούλι στην παρέα μας! Ανοιχτή πρόσκληση έχει και η Μαρία για να βάζει και αυτή το λιθαράκι της, με τις πεντανόστιμες ιταλοσικελιανές της συνταγές για pasta
Σας υπερευχαριστώ και πάλι από καρδιάς και να υπενθυμίσω ότι είναι ευπρόσδεκτος οποιοσδήποτε θελήσει να μπέι στην παρέα μας!!!
Τα φιλιά μου...
Ειρήνη

~Φασόλια Στιφάδο~


Υλικά:

* 4 φλιτζάνια του καφέ ψιλά ξερά φασόλια
* 2 μέτρια ψιλοκομμένα κρεμμύδια
* 1-2 σκελίδες σκόρδο σε λεπτές φέτες
* 3 ώριμες ντομάτες
* 1-2 φύλλα δάφνης
* 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
* 1-2 κλαδάκια φρέσκο δεντρολίβανο (ή 1/2 κουταλάκι του γλυκού ξερό)
* 3/4 του φλιτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο
* αλάτι

* Υλικά για το δέσιμο του φαγητού 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι
* 4 κουταλιές της σούπας ξίδι
* αλάτι

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα φασόλια. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με κρύο νερό και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 1/2 της ώρας.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη δάφνη, τη ρίγανη, το δεντρολίβανο, τις ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη και περασμένες από το τρυπητό, το ελαιόλαδο, αλάτι και λίγο νερό.

Βάζουμε την κατσαρόλα πάνω στη φωτιά και αφήνουμε τα φασόλια να βράσουν, μέχρι να μαλακώσουν.Πέντε λεπτά πριν τελειώσει το βράσιμο, διαλύουμε το αλεύρι σε 1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού νερό, προσθέτουμε το ξίδι, λίγο αλάτι, ανακατεύουμε και το ρίχνουμε σιγά σιγά στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας συνέχεια για να μη σβολιάσει το αλεύρι.

Αφού δέσει αρκετά, χωρίς όμως να πήξει, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Σερβίρουμε το στιφάδο ζεστό.

Κρητικοί Κολοκυθοκεφτέδες Νηστίσιμοι!!!!


Υλικά

* ½ κιλό τριμμένη χοντρά κίτρινη κολοκύθα
* 2 αυγά
* ½ κουταλάκι σόδα φαγητού
* ελάχιστο καυτερό κόκκινο πιπέρι σκόνη
* 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
* 2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι
* 1 πρέζα κύμινο
* 2 κουταλιές άνηθο
* αλάτι και πιπέρι
* δυόσμο
* αρκετό ελαιόλαδο.
* Χαρτί κουζίνας απορροφητικό για το στράγγισμα του λαδιού

Εκτέλεση

* Ζυμώνουμε να γίνει ένας πολύ πηχτός χυλός πιο πηχτός από των λουκουμάδων, και βρέχουμε ένα κουτάλι σούπας σε ένα ποτήρι νερό κρύο, και μετά παίρνουμε με αυτό μια μεγάλη κουταλιά χυλό και τηγανίζουμε στο καυτό λάδι.
* Επαναλαμβάνουμε σε κάθε κουταλιά να είναι βρεγμένο το κουτάλι για να ξεκολλάει εύκολα η ζύμη όταν την ρίχνουμε στο τηγάνι. Όταν τους βγάλουμε από το τηγάνι τους βάζουμε πάνω στο χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το περιττό λάδι! Τρώγονται ζεστοί κσι τραγανοί!
Καλή Όρεξη!!!