Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Παραδοσιακά ''ελληνικότατα'' κεφτεδάκια!!!


Υλικά:
1/2 κιλά κιμάς
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2-3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο ή ψιλοκομμένο
1 αυγό
ψωμί μουσκεμένο σε νερό και στυμμένο καλά
λίγο λάδι για να μη σκορπίζει ο κιμάς
μαϊντανός
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα


Εκτέλεση
Σε μια λεκανίτσα ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά και ζυμώνουμε αρκετά να ανακατευτούνε και να γίνουνε μια μαλακιά ζύμη που να πλάθεται χωρίς να κολλάει στα χέρια.
Σκεπάζουμε τη λεκάνη και τη βάζουμε λίγο στο ψυγείο να σφίξουνε και να ενωθούνε καλά όλα τα υλικά.
Τη βγάζουμε από το ψυγείο, πλάθουμε μικρούς κεφτέδες, τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο που καίει.
Προσέχουμε να μην τους κάψουμε αλλά ούτε να τους αφήσουμε άψητους.
Τρώγονται ζεστοί αλλά και κρύοι