Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2011


Πάστα Φλώρα εύκολη και πλούσια σε θρεπτικά στοιχεία ιδιαίτερα αν περιέχει σπιτική μαρμελάδα 
Συστατικά
§  1 κούπα βούτυρο
§  1/3 κούπας ζάχαρη
§  2 αυγά
§  2 κουταλιές κονιάκ
§  1 κουταλιά ξύσμα πορτοκάλι
§  3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
§  1 χαρτάκι μπέικιν πάουντερ
§  1/2 κιλό μαρμελάδα της επιλογής σας
Οδηγίες
1.     Χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη, ν' ασπρίσει και να αφρατέψει.
2.     Συνεχίζοντας το χτύπημα, ρίξτε ένα-ένα τα αυγά και ύστερα το κονιάκ.
3.     Ρίξτε το αλεύρι και ζυμώστε ώσπου να γίνει μια ζύμη μαλακιά.
4.     Στρώστε τα 2/3 της ζύμης στο σκεύος καλύπτοντας τα τοιχώματα.
5.     Απλώστε επάνω στη ζύμη τη μαρμελάδα και με την υπόλοιπη ζύμη, πλάστε κορδόνια και στολίστε την επιφάνεια.
6.     Ψήστε την τάρτα στους 175 C για 30'-35'.

mommy mommy: Ατομικά κεκάκια μήλου!!! Νοστιμότατα και εύκολα!!!...

mommy mommy: Ατομικά κεκάκια μήλου!!! Νοστιμότατα και εύκολα!!!...: "Ελαφριά, γρήγορα και πολύ νόστιμα κεκάκια που θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Ιδανικά για το πρωινό, υγιεινό σνακ για το σχολείο..."

Εύκολο ψωμάκι που τρώγεται ζεστό....ΜΜΜΜμμμ


Υλικά:
1 πακέτο φαρίνα
1 κουτί μπύρα 330 ml
1 κουτ γλυκ. αλάτι
1 κουτ σουπ. λάδι
προαιρετικά σουσάμι

Τρόπος Παρασκευής:
1.Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ και κάνουμε στη μέση μια τρύπα, όπου ρίχνουμε το αλάτι και το λάδι.
2.Προσθέτουμε λίγο λίγο τη μπύρα και ζυμώνουμε περίπου 10 λεπτά.
3.Βάζουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί ένα μισάωρο το ζυμάρι μας.
4.Ζυμώνουμε ελαφρά σε σχήμα καρβελιού.
5.Το βάζουμε σε λαδωμένο ταψάκι.
6.Ρίχνουμε σουσάμι, το πατάμε λίγο να κολλήσει, το χαράζουμε.
7.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 για καμιά ώρα.

Πανεύκολο και μοσχοβολάει, ειδικά όταν είναι ζεστό...Πεντανόστιμο!!!!!

Μυρωδάτα γεμιστά μανιτάρια στο φούρνο!!!!


Υλικά:
12 φρέσκα μανιτάρια, ολόκληρα ποικιλίας portobello
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
8 κ.σ. τυρί κρέμα
2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
λίγο πιπέρι
λίγη καυτερή πάπρικα
λίγο σκόρδο σε σκόνη

Παρασκευή:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Πλένουμε τα μανιτάρια και τα σκουπίζουμε καλά. Αφαιρούμε προσεκτικά τα στελέχη (κοτσάνια) και τα κόβουμε όσο πιο ψιλά μπορούμε. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το λαδάκι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα στελέχη και το κρεμμυδάκι. Τα τσιγαρίζουμε μέχρι να στεγνώσουν προσέχοντας να μην μας μαυρίσει το κρεμμύδι! Μόλις είναι έτοιμα τα αφήνουμε σε μια άκρη να κρυώσουν. Όταν κρυώσουν τα ρίχνουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το τυρί-κρέμα, την παρμεζάνα και τα υπόλοιπα μπαχαρικά. Ανακατεύουμε καλά. Γεμίζουμε τα μανιτάρια μας ένα-ένα με το μείγμα και τα τοποθετούμε σε χαρτί ψησίματος το οποίο έχουμε λαδώσει ελαφρά. Μην τσιγκουνεύεστε στο γέμισμα, βάλτε αρκετή γέμιση σε κάθε μανιτάρι ώστε να προεξέχει αρκετά. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά.
ΜΜΜμμμμ....μυρίζει υπέροχα!!! Καλή όρεξη!!!

Για να κάνουμε την αρχή...


Για να κάνουμε την αρχή με το να πούμε λίγα πράγματα για εμάς....
Το λοιπόν (που έλεγε και η γιαγιά μου)...εμάς (δηλαδή εμένα) μου αρέσει πολύυυυ να μαγειρεύω και σκέφτηκα να κάνω μια γωνίτσα ολοδικιά μου εδώ στο αχανές διαδίκτυο, ώστε να μπορώ να μοιράζομαι με άλλους ανθρώπους που έχουν αυτή την τρέλα του μαγειρέματος, διάφορες λαχταριστές και πεντανόστιμες συνταγές! Ελάτε λοιπόν να γίνουμε μια δημιουργική και προπαντώς νόστιμη παρέα και να κάνουμε αυτό που τόσο αγαπάμε...Να μαγειρεύουμε!!!!!
Φιλιά πολλά,
σας περιμένω...
Ειρήνη!!!!