Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο λεμονάτο!!!


Υλικά:

* 1 μικρό κοτόπουλο (για 4 άτομα)
* 6-7 πατάτες μέτριες
* 1 πιπεριά πράσινη μεγάλη
* 2 ντομάτες μέτριες ώριμες
* 1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα απαλή
* χυμό ενός λεμονιού
* αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
* ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

* Πλένουμε το κοτόπουλο. Το αλατοπιπερώνουμε και το τοποθετούμε σε ένα μέτριο ταψί.
* Κόβουμε τις πατάτες σε σχήμα κυδωνιού και τις τοποθετούμε σε ένα μπωλ. Τις αλατοπιπερώνουμε και αυτές και μετά τις τοποθετούμε και αυτές στο ταψί.
* Από πάνω ρίχνουμε λίγο ρίγανη, το χυμό του λεμονιού, τις ντομάτες ψιλοκομένες και την πιπεριά σε ροδέλες.
* Τα ανακατεύουμε καλά όλα και στο τέλος ρίχνουμε το λάδι ανακατεμένο με την μουστάρδα. Το βάζουμε στον φούρνο για περίπου 1 ώρα και είναι έτοιμο.

Tipp: Σκεπάζoυμε αρχικά το ταψί με αλουμινόχαρτο και μετά από μισή ώρα το ξεσκεπάζουμε, μετά το αφήνουμε να ψηθεί μέχρι να ροδοκοκκινήσει.

Πιτάκια Τραγανά Τηγανιτά με Κοτόπουλο και Πατατούλα!!!!


Υλικά (2-4 μερίδες)
1 στήθος κοτόπουλου
2 πατάτες
2 αυγά
1 κρεμμύδι τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 κούπα γραβιέρα τριμμένη
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Βράζετε το στήθος του κοτόπουλου σε λίγο αλατισμένο νερό. Το στραγγίζετε το αφήνετε λίγο να κρυώσει και το ψιλοκόβετε.
Πλένετε καλά τις πατάτες τις ξεφλουδίζετε τις και τρίβετε σε χοντρό τρίφτη.
Βάζετε σε ένα μπολ όλα τα υλικά κι ανακατεύετε με ένα πιρούνι μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές.
Ζεσταίνετε λάδι σε ένα τηγάνι, κατά προτίμηση αντικολλητικό, και ρίχνετε μέσα το μείγμα κουταλιά κουταλιά ώστε να σχηματιστούν μικρά πιτάκια.
Τηγανίζετε τα πιτάκια μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζετε επάνω σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν.

Πεντανόστιμααααααααααααααααααααααααα!!!!!!