Σάββατο, 19 Μαρτίου 2011

Κρητικοί Κολοκυθοκεφτέδες Νηστίσιμοι!!!!


Υλικά

* ½ κιλό τριμμένη χοντρά κίτρινη κολοκύθα
* 2 αυγά
* ½ κουταλάκι σόδα φαγητού
* ελάχιστο καυτερό κόκκινο πιπέρι σκόνη
* 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
* 2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι
* 1 πρέζα κύμινο
* 2 κουταλιές άνηθο
* αλάτι και πιπέρι
* δυόσμο
* αρκετό ελαιόλαδο.
* Χαρτί κουζίνας απορροφητικό για το στράγγισμα του λαδιού

Εκτέλεση

* Ζυμώνουμε να γίνει ένας πολύ πηχτός χυλός πιο πηχτός από των λουκουμάδων, και βρέχουμε ένα κουτάλι σούπας σε ένα ποτήρι νερό κρύο, και μετά παίρνουμε με αυτό μια μεγάλη κουταλιά χυλό και τηγανίζουμε στο καυτό λάδι.
* Επαναλαμβάνουμε σε κάθε κουταλιά να είναι βρεγμένο το κουτάλι για να ξεκολλάει εύκολα η ζύμη όταν την ρίχνουμε στο τηγάνι. Όταν τους βγάλουμε από το τηγάνι τους βάζουμε πάνω στο χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το περιττό λάδι! Τρώγονται ζεστοί κσι τραγανοί!
Καλή Όρεξη!!!

2 σχόλια: