Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2011

Κοτόπουλο α λα κρεμ της Ειρήνης....


Είναι μία συνταγή για όσους αγαπούν το καλομαγειρεμένο κοτόπουλο, σχετικά εύκολη και γρήγορη...
Τα υλικά για 4 άτομα:
Στήθος από ένα κοτόπουλο χωρίς την πέτσα(λίγο μεγάλο)
μανιτάρια πορτομπέλο 1/2 κιλό
1 κρέμα γάλακτος για μαγειρική 250ml
σκόρδο σε σκόνη
αλάτι, πιπέρι
Ρύζι μπασμάτι για συνοδευτικό

Τρόπος μαγειρέματος:
Σε ένα μεγάλο βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, με δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, βάζουμε μέσα το κοτόπουλο να σωταριστεί, αφού το έχουμε τεμαχίσει σε κυβάκια για 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς να μην μας αρπάξει και τοποθετούμε τα μανιτάρια, τα οποία έχουμε επίσης τεμαχίσει. Όλα μαζί θα παραμείνουν στην φωτια για άλλα 20 λεπτά. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και σκόρδο. Ανακατεύουμε εκ νέου για άλλα 5 λεπτά και στο τέλος ρίχνουμε και την κρέμα γάλακτος ώστε να πάρει βράση. Προσοχή να είναι κρέμα γαάκτος για μαγειρική ώστε να ''δέσει'' και να μην ''νερουλιάσει''
Μία πρόταση σερβιρίσματος είναι σε μεγάλο πιάτο με ρύζι μπασμάτι, αλλά εγώ το δοκίμασα και με πατάτες βουτύρου στο φούρνο και ήταν εξίσου πεντανόστιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου