Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2011

Παγωτό Γιαούρτι με μέλι και καρύδια!!!!


Υλικά:

* 750 γραμμ. άπαχο γιαούρτι
* 75 ml θυμαρίσιο μέλι
* 150 γραμμ. ψιλοκομμένα καρύδια
* 2 κ.σ. τρίμματα σοκολάτας


Εκτέλεση:

Σε μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, το μέλι και τη σοκολάτα και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά. Το ρίχνουμε στην παγωτομηχανή ή το παγώνουμε στην κατάψυξη και μόλις αρχίσει να σφίγγει το χτυπάμε κάθε 30΄ για 5 φορές ν’ αφρατέψει. Προς τα τελευταία χτυπήματα που θα στέκεται προσθέτουμε τα καρύδια. Το σερβίρουμε σε ποτήρια παγωτού, περιχύνουμε, αν θέλουμε, λίγο μέλι και πασπαλίζουμε καρύδια και τριμμένη σοκολάτα.

Δροσερή Σαλάτα!!!


Υλικά:

* 1 μαρούλι ψιλοκομμένο
* 1 γαλλική σαλάτα κομμένη με το χέρι σε μέτρια κομμάτια
* 150 γραμμάρια καλαμπόκι βρασμένο
* 2 κούπες λευκό λάχανο ψιλοκομμένο
* 1 κούπα κόκκινο λάχανο ψιλοκομμένο
* 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
* 2 κουταλιές της σούπας νερό
* 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
* 2 κουταλιές της σούπας μπαλσάμικο
* Αλάτι

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μαρούλι, τη γαλλική σαλάτα, το καλαμπόκι, το λευκό και το κόκκινο λάχανο. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το νερό, τη μουστάρδα, το μπαλσάμικο και το αλάτι, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Περιχύνουμε τη σαλάτα και σερβίρουμε αμέσως.
Συνοδεύεται πολύ καλά με παγωμένο μοσχοφίλερο!!!