Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Κοτόπουλο α λα κρεμ της Ειρήνης....


Είναι μία συνταγή για όσους αγαπούν το καλομαγειρεμένο κοτόπουλο, σχετικά εύκολη και γρήγορη...
Τα υλικά για 4 άτομα:
Στήθος από ένα κοτόπουλο χωρίς την πέτσα(λίγο μεγάλο)
μανιτάρια πορτομπέλο 1/2 κιλό
1 κρέμα γάλακτος για μαγειρική 250ml
σκόρδο σε σκόνη
αλάτι, πιπέρι
Ρύζι μπασμάτι για συνοδευτικό

Τρόπος μαγειρέματος:
Σε ένα μεγάλο βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, με δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, βάζουμε μέσα το κοτόπουλο να σωταριστεί, αφού το έχουμε τεμαχίσει σε κυβάκια για 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς να μην μας αρπάξει και τοποθετούμε τα μανιτάρια, τα οποία έχουμε επίσης τεμαχίσει. Όλα μαζί θα παραμείνουν στην φωτια για άλλα 20 λεπτά. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και σκόρδο. Ανακατεύουμε εκ νέου για άλλα 5 λεπτά και στο τέλος ρίχνουμε και την κρέμα γάλακτος ώστε να πάρει βράση. Προσοχή να είναι κρέμα γαάκτος για μαγειρική ώστε να ''δέσει'' και να μην ''νερουλιάσει''
Μία πρόταση σερβιρίσματος είναι σε μεγάλο πιάτο με ρύζι μπασμάτι, αλλά εγώ το δοκίμασα και με πατάτες βουτύρου στο φούρνο και ήταν εξίσου πεντανόστιμο.

Μους Κεράσι!!! Εύκολο ,καλοκαιρινό και δροσερό..!!!


Δεν ξέρω για εσάς αλλά εγώ λατρεύω τα κεράσια και επειδή σε μερικούς μήνες θα τα έχουμε ολόφρεσκα στο πιάτο μας, σας δίνω και μια πεντανόστιμη (δοκιμασμένη) συνταγή για μους κεράσι.
Για 6 άτομα
450 γρ. γλυκά κεράσια χωρίς το κουκούτσι
3 κουταλιές ζάχαρη άχνη
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
250 γρ. μπισκότα digestive
2 κουταλιές βούτυρο λιωμένο

1. Για να φτιάξουμε τη βάση, τρίβουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ, προσθέτουμε και το βούτυρο και αναμειγνύουμε καλά. Μοιράζουμε το μείγμα στα ποτήρια πιέζοντας και στρώνοντας με ένα κουτάλι και ύστερα τα βάζουμε στο ψυγείο για 40 λεπτά.
2. Ανακατεύουμε τα κεράσια με μία κουταλιά ζάχαρη άχνη στο μπλέντερ. Τα πολτοποιούμε, χωρίς όμως να τα αφήσουμε να λιώσουν εντελώς - απλώς να είναι ψιλοκομμένα.
3. Χτυπάμε την κρέμα με την υπόλοιπη ζάχαρη άχνη, τόσο ώστε να στέκεται.
4. Περνάμε τα κεράσια από ένα σουρωτήρι για να βγάλουν λίγο από το ζωμό τους. Εναλλακτικά, μπορούμε να τα βάλουμε σε ένα τούλι και να τα στύψουμε.
5. Ανακατεύουμε τα κεράσια με την κρέμα, μοιράζουμε τη μους στα ποτήρια και τα στολίζουμε με ένα κεράσι. Μπορούμε να σερβίρουμε τη μους αμέσως. Αν όμως την προτιμάτε δροσερή ή κρύα, να ξέρετε ότι μετά από λίγη ώρα στο ψυγείο σκουραίνει το χρώμα της.

Θέλω κεράσιααααααααα τώραααα!!!!