Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2011

ΑΧΛΑΔΙΑ ΚΑΙ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ ΣΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

ΥΛΙΚΑ
--------
6 μετρια αχλαδια
300γρ δαμασκηνα
3/10 του λιτρου κρασι κοκκινο
100γρ ζαχαρη
μια φλουδα κανελλα
φλουδα απο 1 λεμονι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-------------
Ξεφλουδιζουμε τα αχλαδια και τα αδειαζουμε απο το κατω μερος με ειδικο μαχαιρακι.
Τα ψηνουμε σε κατσαρολλα, μεσα σε σιροπι απο 2/10 του λιτρου κρασι, νερο,τη ζαχαρη, την κανελλα και την φλουδα λεμονιου.
Τα σκεπαζουμε μεσα στην κατσαρολλα , με ενα πιατο, για να μην ανεβαινουν στον αφρο.
Ελεγχουμε αν ψηθηκαν, τρυπωντας τα με τη μυτη ενος μαχαιριου.
Δινουμε μια βραση στα δαμασκηνα, με το υπολοιπο κρασι. Οταν ολα κρυωσουν, σερβιρουμε απο ενα αχλαδι σε καθε πιατο και ολογυρα δαμασκηνα.
Περιχυνουμε με το κοκκινο σιροπι και τα σερβιρουμε