Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2011

Ιταλική Πανακότα Γευστικότατη!!!


ΥΛΙΚΑ
600 γρ.κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
100 γρ.γάλα φρέσκο
60 γρ. μέλι
20 γρ.ζάχαρη
3 φύλλα ζελατίνης ( 15 γρ.)
200 γρ.γιαούρτι


Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα με το γάλα.
Προσθέτουμε το μέλι και τη ζάχαρη και τα τοποθετούμε στη φωτιά.
Μόλις αρχίσει να φουσκώνει,το κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα φύλλα ζελατίνης που προηγουμένως τα έχουμε μαλακώσει σε κρύο νερό.
Αδειάζουμε σε ένα μπωλ και ανακατεύουμε, μέχρι να πέσει η θερμοκρασία.
Προσθέτουμε το γιαούρτι.Μόλις η κρέμα κρυώσει,τη σερβίρουμε σε ατομικά μπωλ και τ’αφήνουμε στο ψυγείο για τρεις ώρες.