Τρίτη, 1 Μαρτίου 2011

Ανοιξιάτικα ρολλά με γλυκόξινη σως!!!


Υλικά για τα ρολλά:
1/4 λάχανο
3 καρότα
1 πράσο
1 μελιτζάνα (μακρόστενη)
Μισό μπολ μανιτάρια φρέσκα
1 φρέσκια πιπεριά φλωρίνης
2 κολοκυθάκια (προεραιτικά)
1 πακέτο φύλλο κρούστας (το χοντρό)
Αλάτι, πιπέρι
Κάρυ
Πάπρικα

Υλικά για την γλυκόξινη σως:
Μισή κούπα κέτσαπ
Μισή κούπα χυμό ανανά
Ξύδι βαλσάμικο (αν δεν έχετε βάλτε απλό)


Εκτέλεση:

Τρίβετε στον τρίφτη τα καρότα, το λάχανο, την μελιτζάνα και τα κολοκυθάκια.
Ψιλοκόβετε τα μανιτάρια και την πιπεριά και τα ανακατεύετε όλα μαζί.
Βάζετε λίγο λαδάκι σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα και ρίχνετε τα λαχανικά. Προσθέτετε και τα μπαχαρικά σας και τα τσιγαρίζετε μέχρι να μαλακώσουν. Μην τα αφήσετε να μαλακώσουν πολύ, αλλά να κρατάνε λίγο.
Αφήστε το μίγμα να κρυώσει. Μπορείτε να το βάλετε στην κατάψυξη για κάνα τέταρτο για πιο γρήγορο αποτέλεσμα.
Πέρνετε τα φύλλα κρούστας (αφού τα έχετε αφήσει να ξεπαγώσουν) και κόβετε κάθε φύλλο στα τέσσερα. Θα βγουν 20 κομμάτια. Έτσι όπως έχετε μπροστά σας το κομμένο ορθογώνιο φύλλο κρούστας τοποθετείτε στην πιο μικρή πλευρά δυο σεβαστές κουταλιές από το μίγμα. Το τυλίγετε σε ρολό μέχρι τη μέση. Τότε, διπλώνετε τις άκρες μπρος τα μέσα και συνεχίζετε το τύλιγμα. Στο τελείωμα το αλοίφετε με λάδι για να κολλήσει.
Λαδώνετε με το πινέλο ένα ταψί και ψήνετε τα ρολά μέχρι να ροδίσουν.
Για την σως απλά ανακατεύτετε τα υλικά μαζί.