Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Μυρωδάτα γεμιστά μανιτάρια στο φούρνο!!!!


Υλικά:
12 φρέσκα μανιτάρια, ολόκληρα ποικιλίας portobello
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
8 κ.σ. τυρί κρέμα
2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
λίγο πιπέρι
λίγη καυτερή πάπρικα
λίγο σκόρδο σε σκόνη

Παρασκευή:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Πλένουμε τα μανιτάρια και τα σκουπίζουμε καλά. Αφαιρούμε προσεκτικά τα στελέχη (κοτσάνια) και τα κόβουμε όσο πιο ψιλά μπορούμε. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το λαδάκι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα στελέχη και το κρεμμυδάκι. Τα τσιγαρίζουμε μέχρι να στεγνώσουν προσέχοντας να μην μας μαυρίσει το κρεμμύδι! Μόλις είναι έτοιμα τα αφήνουμε σε μια άκρη να κρυώσουν. Όταν κρυώσουν τα ρίχνουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το τυρί-κρέμα, την παρμεζάνα και τα υπόλοιπα μπαχαρικά. Ανακατεύουμε καλά. Γεμίζουμε τα μανιτάρια μας ένα-ένα με το μείγμα και τα τοποθετούμε σε χαρτί ψησίματος το οποίο έχουμε λαδώσει ελαφρά. Μην τσιγκουνεύεστε στο γέμισμα, βάλτε αρκετή γέμιση σε κάθε μανιτάρι ώστε να προεξέχει αρκετά. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά.
ΜΜΜμμμμ....μυρίζει υπέροχα!!! Καλή όρεξη!!!

2 σχόλια:

  1. Να κανεις καμαρι μου και ενα σαιτ που να μας λεει πως να χανουμε τα κιλα που θα παιρνουμε απο τις εκπληκτικες συνταγουλες σου :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σοφάκι μου, δεν χρειάζεται...είμαστε κορμάρες ουτος η άλλως!!! χαχαχαχαχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή