Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Μους Κεράσι!!! Εύκολο ,καλοκαιρινό και δροσερό..!!!


Δεν ξέρω για εσάς αλλά εγώ λατρεύω τα κεράσια και επειδή σε μερικούς μήνες θα τα έχουμε ολόφρεσκα στο πιάτο μας, σας δίνω και μια πεντανόστιμη (δοκιμασμένη) συνταγή για μους κεράσι.
Για 6 άτομα
450 γρ. γλυκά κεράσια χωρίς το κουκούτσι
3 κουταλιές ζάχαρη άχνη
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
250 γρ. μπισκότα digestive
2 κουταλιές βούτυρο λιωμένο

1. Για να φτιάξουμε τη βάση, τρίβουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ, προσθέτουμε και το βούτυρο και αναμειγνύουμε καλά. Μοιράζουμε το μείγμα στα ποτήρια πιέζοντας και στρώνοντας με ένα κουτάλι και ύστερα τα βάζουμε στο ψυγείο για 40 λεπτά.
2. Ανακατεύουμε τα κεράσια με μία κουταλιά ζάχαρη άχνη στο μπλέντερ. Τα πολτοποιούμε, χωρίς όμως να τα αφήσουμε να λιώσουν εντελώς - απλώς να είναι ψιλοκομμένα.
3. Χτυπάμε την κρέμα με την υπόλοιπη ζάχαρη άχνη, τόσο ώστε να στέκεται.
4. Περνάμε τα κεράσια από ένα σουρωτήρι για να βγάλουν λίγο από το ζωμό τους. Εναλλακτικά, μπορούμε να τα βάλουμε σε ένα τούλι και να τα στύψουμε.
5. Ανακατεύουμε τα κεράσια με την κρέμα, μοιράζουμε τη μους στα ποτήρια και τα στολίζουμε με ένα κεράσι. Μπορούμε να σερβίρουμε τη μους αμέσως. Αν όμως την προτιμάτε δροσερή ή κρύα, να ξέρετε ότι μετά από λίγη ώρα στο ψυγείο σκουραίνει το χρώμα της.

Θέλω κεράσιααααααααα τώραααα!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου