Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου 2011

Σπιτικές λιαστές ντομάτες!!!



Υλικά:
  • Ντομάτες
  • Αλάτι
  • Βασιλικό ή ρίγανη
  • Σκόρδο
Εκτέλεση:
  1. Κόβετε τις ντομάτες στη μέση και τις βάζετε σ'ένα ξέβαδο ταψί. Βάζετε μισό κουταλάκι του τσαγιού αλάτι στο κάθε κομμάτι ντομάτας και τις τοποθετείτε στον ήλιο καλυμμένες με πολύ λεπτό ρούχο ή τούλι.
  2. Όταν εξατμιστούν τα υγρά και αρχίσουν να ξηραίνονται τις χτυπάμε με το χέρι μία-μία για να ξεκολλήσει το τυχόν αλάτι.
  3. Τις διατηρείτε στην κατάψυξη ή κρεμμασμένες σε ξηρό μέρος ή σε γυάλινο δοχείο με ελαιόλαδο, βασιλικό ή ρίγανη και σκόρδο. Με καυτό ήλιο η αποξήρανση μπορεί να γίνει σε 3-4 μέρες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου