Τρίτη, 15 Μαρτίου 2011

πεστροφες γεμιστες με σπαραγγια

Υλικα για 4 ατομα
-------------------
4 πεστροφες
400 γρ σαλτσα ντοματας
150 γρ σπαραγγια βρασμενα
1 φλυντζανι φρεσκα κρεμα γαλακτος
2 σκελιδες σκορδο ψιλοκομμενο
χυμος απο μισο λεμονι
1/2 λιτρο ασπρο κρασι η ακομα καλυτερα ζωμο ψαριου
αλατι
πιπερι
μαιντανο η ανιθο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
------------
Καθαριζουμε, αδειαζουμε, πλενουμε και στεγνωνουμε τις πεστροφες
τις αλατοπιπερωνουμε απο μεσα και τις γεμιζουμε με σαλτσα ντοματας και σπαραγγια
τις βαζουμε σε πυρεξ και πασπαλιζουμε με σκορδο.
προσθετουμε το ασπρο κρασι η τον ζωμο ψαριου,το λεμονοχυμο, και τις βαζουμε στον φουρνο για 15 λεπτα περιπου
τις βγαζουμε και τις διατηρουμε ζεστες
τα υπολοιπα υλικα τα περναμε απο σινουα και τα ξαναβραζουμε μεχρι να πυκνωσει η σαλτσα
αποσυρουμε απο την φωτια και προσθετουμε την φρεσκα κρεμα και την υπολοιπη σαλτσα ντοματας
αδειαζουμε την σαλτσα σε πιατελλα και απλωνουμε απο πανω τις πεστροφες
πασπαλιζουμε με λιγο μαιντανο η ανιθο και σερβιρουμε

-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου