Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Μυρωδάτη Κομπόστα Μήλο!!!


υλικά:
1 κιλό μήλα (φυρίκια)
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
1 1/2 ξυλάκι κανέλα
χυμό από ένα λεμόνι
φλούδα από το λεμόνι

Τρόπος παρασκευής:
Καθαρίζουμε σχολαστικά τα μήλα απο την φλούδα και τα κουκούτσια. Τα κόβουμε στην μέση και τα βάζουμε σε μία λεκανίτσα με νερό και το χυμό του λεμονιού, ώστε να μην μαυρίσουν. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τρία ποτήρια νερό, την κανέλα, την ζάχαρη και την φλούδα από το λεμόνι(φυσικά την έχουμε πλύνει πιό μπροστά). Προσθέτουμε και τα μήλα στην κατσαρόλα μας και την τοποθετούμε στο μάτι. Μόλις μαλακώσουν τα μήλα τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε μέσα σε ένα καθαρό βάζο. Το σιρόπι το αφήνουμε να συνεχίσει να βράζει μέχρι να ''δέσει'' . Βγάζουμε την κανέλα και την φλούδα του λεμονιού και ρίχνουμε το σιρόπι στο βάζο με τα μήλα. Έτοιμη η κομπόστα μας!!!! Διατηρείται στο ψυγείο για αρκετό καιρό.
Μπορεί να σερβιριστεί με σαντυγί ζεστό ή ακόμη και κρύο σκέτο!!!!

2 σχόλια:

  1. καλημερα! υπεροχες οι συνταγες σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε ευχαριστώ πολύ...ελπίζω να δοκιμασεις καποιες και να μας στειλεις και καποιες δικες σου εάν θέλεις...σε φιλώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή