Κυριακή, 27 Φεβρουαρίου 2011

Βασικη συνταγη για κρεπες



Υλικα
1 φλιτζάνι αλεύρι
1 φλιτζάνι γάλα
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
1 φλιτζάνι λάδι
4 αυγά
αλάτι ή ζάχαρη
Εκτελεση
Βαζουμε ολα τα υλικα μαζι τα ανακατευμε στο μιχερ στην χαμηλη ταχυτητα και σχηματιζετε ενας παχυρευτος χυλος.Βαζουμε  να ζεσταθει ενα αντικολητικο τηγανι ριχνουμε με μια κουταλα μεσα τοσο υλικο οσο χρειαζεται να σκεπαστει ο πατος του τηγανιου ψηνουμε για ελαχιστο χρονο και αναποδογυριζουμε αμεσως
Βεβαια δεν μπορω να σας πω ποσες κρεπες βγαινουν γιατι εξαρταται απο τη μεζουρα που θα μετρησετε τα υλικα σας.Την επομενη εβδομαδα και καθως θα διανυουμε τις μερες νηστειας θα αναρτησουμε και συνταγη με νηστισιμες για εσας που ενδιαφερεστε .

Καλη επιτυχια !!

Σοκολατοπιτα

Υλικα

1 φλ. βιτάμ
5 αύγα
1 φλ. ζάχαρη
1 φλ. φουντούκια αλεσμένα
1 φλ. αλεύρι κοσκινισμένο (για όλες τις χρήσεις)
250 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
250 γραμ. σοκολάτα γάλακτος λιωμένη
Γλάσο


½ φλ. κρέμα γάλακτος
125 γρ. κουβερτούρα

Εκτελεση


Κτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ και προσθέτουμε τις λιωμένες
σοκολάτες.
Βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί 32 νούμερο.
Ψήνουμε στους 180 βαθμους σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.
Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα, την κατεβάζουμε απο τη φωτιά και
ρίχνουμε την κουβερτούρα σε κομματάκια και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει το γλάσο.
Περιχύνουμε την σοκολατόπιτα με το γλάσο.


*Κάτι σημαντικό που πρέπει να προσέξετε είναι το μέγεθος του ταψιού, αν είναι
μικρότερο απο 32 πρέπει να το αφήσετε περισσότερο γιατί το μείγμα μας θα είναι
πιο ψηλό οπότε θα χρειαστεί και πιο πολυ ψήσιμο.

 Καλη επιτυχια: και να θυμαστε καποια στιγμη θα μας ζητησετε και μπλοκ για διαιτες με τις τοσο γευστικες συνταγες μας χαχαχαχ!!!!!