Δευτέρα, 7 Μαρτίου 2011

Χαλβάς νηστίσιμος με πορτοκάλι

Υλικά

5 ποτήρια νερό
2 1/2 ποτήρια ζάχαρη
1/2 ποτήρι μέλι
2 1/2 και λίγο λιγότερο σιμιγδάλι χονδρό
1 ποτήρι αραβοσιτέλαιο
1 φλιτζανάκι του καφέ ξύσμα πορτοκαλιού

Εκτέλεση

Βάζω σε μια κατσαρόλα το νερό ,τη ζάχαρη και το μέλι αφού πάρουν μια βράση ρίχνω και τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πήξει καλά.Το τραβάω από την φωτιά και το ρίχνω σε μια φόρμα μεγάλη το αφήνω να κρυώσει και το βάζω στο ψυγείο αν θέλω τους καλοκαιρινούς μήνες ακόμα και το χειμώνα.Είναι όμως πολύ νόστιμο ακόμα και εκτός ψυγείου.
Ένα γλυκό εύκολο και πολύ ιδιαίτερο !!!!



Καλή επιτυχία και καλή Σαρακοστή να έχουμε  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου