Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2011


Πάστα Φλώρα εύκολη και πλούσια σε θρεπτικά στοιχεία ιδιαίτερα αν περιέχει σπιτική μαρμελάδα 
Συστατικά
§  1 κούπα βούτυρο
§  1/3 κούπας ζάχαρη
§  2 αυγά
§  2 κουταλιές κονιάκ
§  1 κουταλιά ξύσμα πορτοκάλι
§  3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
§  1 χαρτάκι μπέικιν πάουντερ
§  1/2 κιλό μαρμελάδα της επιλογής σας
Οδηγίες
1.     Χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη, ν' ασπρίσει και να αφρατέψει.
2.     Συνεχίζοντας το χτύπημα, ρίξτε ένα-ένα τα αυγά και ύστερα το κονιάκ.
3.     Ρίξτε το αλεύρι και ζυμώστε ώσπου να γίνει μια ζύμη μαλακιά.
4.     Στρώστε τα 2/3 της ζύμης στο σκεύος καλύπτοντας τα τοιχώματα.
5.     Απλώστε επάνω στη ζύμη τη μαρμελάδα και με την υπόλοιπη ζύμη, πλάστε κορδόνια και στολίστε την επιφάνεια.
6.     Ψήστε την τάρτα στους 175 C για 30'-35'.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου